ANKARA / KEÇİÖREN - Şehit Hakan Kabil Ortaokulu

Şehit Piyade Teğmen Hakan Kabil

07-09-2023

Şehit Piyade Teğmen Hakan Kabil

1976 yılı Nisan ayında Ankara’da doğdu. Annesinin öğretmen olması nedeni ile çocukluğu köylerde geçti. 5 yaşında okula başladı. İlk ve orta öğretimini Ankara’da tamamladı. Askeri Lise sınavlarını kazandı. 1988 yılında İzmir Askeri lisesinde öğrenimine başladı. 1989 yılında babası vefat etti. Askeri Lise öğrenimini başarı ile bitirerek 1992 yılında Kara Harp Okuluna Başladı. 1996 Yılında Kara Harp okulunu bitirdi. Aynı yıl Tuzla Piyade Okuluna girerek 1 devam etti ve öğrenimini başarı ile tamamladı. 1997 Yılı temmuz ayında evlendi ve Diyarbakır İli, Hani İlçesi 3. İç Güvenlik Taburunda piyade teğmen olarak göreve başladı.

Bir operasyon sırasında mayın sebebi ile ağır yaralında. Helikopter ile  Diyarbakır Hastanesine gönderilirken yolda Şehit oldu. 29 Ağustos 1998 günü, Ankara’da Kocatepe Camiinde öğle namazından sonra yapılan bir tören ile Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

O bir kahramandı vatanı için şehit oldu.
O pırıl pırıl tertemiz bir gençti.
22 yaşında şehit oldu.
Allah katında en yüksek mertebelerden birine ulaştı.

Ruhu şâd olsun.

Yayın: 15.11.2018 - Güncelleme: 07.09.2023 14:24 - Görüntülenme: 2236